KOALA

Koala
Sentits:
Són animals nocturns és per això que tenen bones facultats auditives. La seva visió és molt escassa. El nas dels coales és extremadament sensible. Aquesta els dóna informació a tot el que fa supervivència, territori i també l'aparellament.
Hàbitat:
Les poblacions de coales només poden estendre's si es troben en l'hàbitat adequat. Això inclou els seus arbres favorits com els eucaliptus que han de créixer sobre un sòl adequat, a més de suficients precipitacions. També haurà d'haver altres coales vivint en les proximitats.
Manera de viure:
Els coales viuen dalt dels arbres i realitzen la major part de les seves activitats de nit. Dormen 20 hores al dia per no gastar energies. Els seus depredadors naturals són els dingos, les òlibes, les àguiles, els varans, els voltors i les serps pitó. També Les èpoques de sequera i els incendis són perillosos
Alimentació:
Els coales només s'alimenten de les fulles i escorça i també dels fruits. Un coala adult necessita entre 200 i 400 grams de fulles al dia.
Descripció
El Koala arriba a tenir una longitud corporal de 76 cm., El cos és rabassut, aquesta cobert d'un pelatge espès, suau i de color gris. El seu cap és gran i rodona, i té les orelles peludes i arrodonides.
Les extremitats posteriors són curtes, amb peus grans i té cinc dits, cada mà també té cinc dits, on dos d'ells són oposats als altres tres, cada dit té una arpa forta i gran.
Les potes del darrera no tenen urpes al dit major, i el segon i tercer dit estan fusionats per formar un garfi amb el qual poden treure's les paparres, de les que pateixen molt seguit
Aquestes característiques fan que el coala sigui perfecte per a la seva vida arborícola i és fàcil d'observar en els boscos d'eucaliptus de l'est d'Austràlia que constitueixen el seu únic hàbitat, així com la seva font d'aliment, perquè aquest animal només menja les fulles i els rovells d' aquests arbres.
Els coales que viuen en climes amb menys calor són en general més grans i tenen el pelatge més fosc i espès que aquells que viuen en climes més càlids.
El pes mitjà d'aquests animals són de 12 kg en els mascles i 8 kg en les femelles. Els coales de la seca Queensland són gairebé sempre més petits, amb un pes mitjana dels mascles de 8 kg i de les femelles de 6 kg
En la fèrtil Victòria (Austràlia), un mascle adult pot arribar a pesar fins a 14 kg, i una femella fins a 11 kg
Una distinció entre un mascle i una femella és la borsa testicular del mascle, també per la glàndula que tenen al pit que deixen anar olor. Les femelles, s'identifiquen per la bossa o marsupi. A més, normalment són més boniques, el que es deu a les seves faccions i la seva estatura que és més noia. Els mascles adults poden ser fins el doble de grans que les femelles adultes i, a més de tenir la curvatura del nas més pronunciat, la forma del seu cap és diferent a la de les femelles